top of page

Aktiv mladih SNSD-a: „Mi jesmo da se Banjaluka gradi ali planski i zakonski“

Na današnjoj pres konferenciji, članovi Aktiva mladih SNSD-a izrazili su svoje nezadovoljstvo zbog nelegalne izgradnje kružnog toka između "Ekvatora" i tvrđave Kastel. Nemanja Babić, predsjednik Aktiva mladih pomenute stranke istakao je da izgradnja ove kružne raskrsnice na Bulevaru stvara ozbiljne saobraćajne probleme. Prema njihovim riječima niko nije protiv toga da se Banjaluka gradi, ali da to bude planski, funkcionalno i po propisima."Kada govorimo o samoj kružnoj raskrsnici na Bulevaru, postavljamo pitanje gradonačelniku i Gradskoj upravi u vezi sa planskim pristupom ovom projektu. Da li je regulacioni plan za ovu raskrsnicu promjenjen i prilagođen? Da li su ispunjeni neophodni uslovi i da li je dobijena građevinska dozvola?" upitao je Babić. Dodao je da neodgovorna gradnja povećava broj saobraćajnih nesreća i stvara dodatne probleme.


Babić takođe ističe da estetika ne smije ići na štetu funkcionalnosti za građane Banjaluke, te poziva gradonačelnika da se pridržava zakona i konsultuje stručnjake prije nego što preduzme korake.


Član Aktiva mladih SNSD-a, Vladimir Popović, naglasio je da su oni kao mladi socijaldemokrati posvećeni razvoju Banjaluke, ali uz poštovanje planova i zakona. Popović poručuje gradonačelniku i Gradskoj upravi da ne mogu opravdavati svoje propuste time šta se dešavalo u prethodnim administracijama. Njihov argument, kako ističe, gubi snagu kod građana Banjaluke.


Maksim Peulić, takođe član Aktiva mladih SNSD-a, najavljuje da će uskoro uputiti zahtjev Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) sa konkretnim pitanjem o razlozima zbog kojih se brojne prijave protiv gradonačelnika ne procesuiraju, iako gradonačelnik konstantno radi mimo zakona.bottom of page