"Ako vas SAD smatraju kao prijetnju, to znači da svoj posao radite vrhunski"

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske najoštrije osuđuje sankcije koje su SAD uvele prema ATV-u Banjaluka, kao jednom od najznačajnijih medija u Republici Srpskoj, BiH i okruženju, saopšteno je iz ovo organizacije."Organizacija starješina Vojske Republike Srpske najoštrije osuđuje sankcije koje su SAD uvele prema ATV-u Banjaluka, kao jednom od najznačajnijih medija u Republici Srpskoj, BiH i okruženju.


Sa našeg stanovišta, ATV svoj medijski i društveni zadatak obavlja vrlo profesionalno i odgovorno i u interesu svih građana BiH, posebno građana Republike Srpske. Sankcije prema jednoj takvoj medijskoj moći, pored svih negativnih aspekata, pokazuju, u stvari, koliki je stvarni značaj ATV-a na globalnom medijskom prostoru.


Ako vas SAD smatraju kao prijetnju bilo čemu, to znači da svoj posao radite vrhunski i u skladu sa najvišim demokratskim standardima. Demokratski standardi koje ste dostigli i patriotski nivo osviještećenosti su vrijednosti koje ne mogu uništiti nikakve sankcije, pa makar došlo i od tako moćnih SAD-a.


Uvjereni smo da ćete iz ovih sankcija izaći jači i ponosniji i da ćete svoj posao i dalje raditi u interesu vrhunski opšteprihvaćenih principa demokratije i univerzalnih ljudskih prava, a svi oni koji bi da uguše medijske slobode i ulogu medija u razvoju savremenog svijeta, jednog dana će snositi posljedice. Ako izostane ljudska pravda, stići će ih Božja.


I na kraju, menadžmentu i svim zaposlenim ATV-a želimo dug život, dobro zdravlje i puno poslovnih uspjeha. Potpuno smo uvjereni da sve to zaslužujete i da će tako i biti. U Organizaciji starješina VRS ćete uvijek imati iskrenog prijatelja i saradnika. Brojni ciljevi i zadaci su na zajednički, a prije svega traganje za istinom i činjenjem te istine dostupne naširem krugu ljudi u Srpskoj, BiH i relevantonom okruženju", navode iz ove Organizacije.