top of page

Akcija udruženja “Četiri plus”: Obezbijeđeno više od 400 paketića za banjalučke mališane

Udruženje porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” iz Banjaluke obezbijedilo je do sada više od 400 novogodišnjih paketića za svoje članove, te pozvalo sve koji su u mogućnosti da pomognu akciju koja traje do pravoslavnog Božića.


foto: BL portal


Predsjednik Udruženja Jovan Radovanović rekao je Srni da je akcija počela krajem novembra i da im je cilj da obezbijede paketiće za svako dijete u Udruženju.


On kaže da Udruženje ima više od 850 porodica sa četvoro i više djece i stalno pristižu novi članovi, tako da im je potrebno najmanje 1.000 paketića.


Radovanović je rekao da im je humanitarna organizacija “Adra” iz Njemačke, sa kojom sarađuju desetak godina, donirala najviše paketića, čak 250.


On je naveo da Udruženje tradicionalno uručuje nikoljdanske i novogodišnje paketiće i da planiraju, ako budu u mogućnosti, da starosna granica za primanje paketića bude 10-11 godina.


“Računamo da imamo više od 1.000 djece te starosne dobi. Ako ne uspijemo, onda ćemo morati smanjivati starosnu dob za dodjelu paketića”, rekao je Radovanović.


On je dodao da su akciju pomogli i donatori koji ne žele da se javno promovišu, te da se očekuje u narednom periodu pomoć saradnice Udruženja iz Austrije Mirjane Jotanović, majke četvoro djece.


“Ona niz godina učestvuje u akcijama prikupljanja paketića u Austriji, kao i maturskih odijela i haljina, te u ostalim humanitarnim akcijama i prati rad Udruženja”, kaže Radovanović.


On je rekao da je Gradsko pozorište “Jazavac”, kao i u prethodne četiri godine, izašlo u susret Udruženju, te će podjela paketića biti upriličena 27. decembra u 10.00 časova uz prigodnu predstavu.


Radovanović je naveo da većina roditelja članova Udruženja nije zaposlena i da ih 70 odsto nije u mogućnosti da djeci obezbijedi paketiće, te pozvao sve koji su u mogućnosti da pomognu.


Prema njegovim riječima, svi koji žele pomoći mogu se javiti u prostorije Udruženja “Četiri plus” na adresi Petra Rađenovića 25 i na brojeve telefona 051/304-333 i 065/855-370.

Comments


bottom of page