top of page

Akcija “Četiri plus” još traje: Obezbijeđeno više od 600 paketića

Udruženje porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” iz Banjaluke obezbijedilo je do sada više od 600 novogodišnjih paketića za svoje članove, a dodjela je u toku.

Predsjednik Udruženja Jovan Radovanović pozvao je sve koji su u mogućnosti da pomognu akciju prikupljanje novogodišnjih paketića, koja traje do pravoslavnog Božića.Radovanović je u izjavi za Srnu podsjetio da je akcija počela krajem novembra i da im je cilj da obezbijede paketiće za svako dijete u Udruženju, koje broji više od 850 porodica sa četvoro i više djece i stalno pristižu novi članovi, tako da im je potrebno najmanje 1.000 paketića.


On je rekao da im je Humanitarna organizacija “Adra” iz NJemačke, sa kojom sarađuju desetak godina, donirala najviše paketića – čak 250.


Radovanović je naveo da Udruženje tradicionalno uručuje nikoljdanske i novogodišnje paketiće i da planiraju, ako budu u mogućnosti, da starosna granica za primanje paketića bude 10-11 godina.


“Računamo da imamo više od 1.000 djece te starosne dobi. Ako ne uspijemo, onda ćemo morati smanjivati starosnu dob za dodjelu paketića”, rekao je Radovanović.


On je napomenuo da su akciju pomogli i donatori koji ne žele da se javno promovišu, te da se očekuje u narednom periodu pomoć saradnice Udruženja iz Austrije Mirjane Jotanović, majke četvoro djece.


“Ona niz godina učestvuje u akcijama prikupljanja paketića u Austriji, kao i maturskih odijela i haljina, te u ostalim humanitarnim akcijama i prati rad Udruženja”, rekao je Radovanović.


Radovanović je naveo da je Gradsko pozorište “Jazavac”, kao i u prethodne četiri godine, izašlo u susret Udruženju, te da je juče upriličena podjela 300 paketića uz prigodnu predstavu.


“U našim prostorijama smo juče i danas podijelili sigurno oko 200 paketića”, rekao je Radovanović.


On je naveo da većina roditelja članova Udruženja nije zaposlena i da ih 70 odsto nije u mogućnosti da djeci obezbijedi paketiće, te pozvao sve koji su u mogućnosti da pomognu.


Prema njegovim riječima, svi koji žele pomoći mogu da se jave u prostorije Udruženja “Četiri plus”, na adresi Petra Rađenovića 25, i na brojeve telefona 051/304-333 i 065/855-370.

bottom of page