Agasi zbog prijetnji rođene sestre angažovao tjelohranitelje

Andre Agasi, legendarni američki teniser i bivši trener Novaka Đokovića, dobio je ozbiljne prijetnje smrću od svoje starije sestre Rite (60).Rita, koja je već duže vrijeme u katastrofalnim odnosima sa slavnim bratom, uputila je legendarnom teniseru niz gnusnih prijetnji.

"Mrzim te jeb*no! Želim da te vidim mrtvog! Gorjećeš u paklu, a ja ću se smijati dok ti budeš vrištao", glasila je poruka koju je navodno od starije sestre dobio Agasi, saznaje nemački "Bild".


Jezive prijetnje stigle su u momentu kada Andre Agasi i njegova supruga Štefi Graf spremaju proslavu povodom obnove bračnih zavjeta.


Rita je navodno bijesna na brata zbog njegovog odnosa sa njenim sinom Skjlerom.

Rita Agasi se prije dvije godine javno odrekla sina, a Andre je stao sestrićevu stranu i pomogao mu je da stane na noge. Slavni teniser i njegova supruga su navodno pokušali da pomire majku i sina, ali nisu uspjeli. Teniser je nakon toga pomogao 33-godišnjem sestriću i tako izazvao sestrin gnijev.


Zbog prijetnji koje je dobio, Agasi je bio prinuđen da angažuje tjelohranitelje. Proslava zavjeta zakazana je za 22. oktobar, a privatno obezbeđenje će se potruditi da sve prođe u najboljem redu.