"Agape" će legalizovati tendu


Restoran "Agape" u Banjaluci legalizovaće spornu tendu u ovom ugostiteljskom objektu.

Gorica Dodik, vlasnica restorana "Agape", rekla je da su od samog početka tvrdili da postoji sva dokumentacija za ovaj restoran, te da nema ništa sporno.Dodala je da zvaničnu legalizaciju tende, koja se nalazi na terasi ovog restorana i za koju posjeduje sve potrebne papire, još nisu dobili.


Prema njenim riječima, sve što radi, radi u skladu sa zakonima, te da je sva priča gradonačelnika grada Banjaluke Draška Stanivukovića oko zaštićenih, povlaštenih i nedodirljivih čista glupost.


"Ovo je bila čista predstava za javnost te 'nelegalna tenda' na legalnoj terasi Robne kuće 'Boska' nije nikakav slučaj za medije", rekla je Dodikova i dodala da je sve što je pričao gradonačelnik bilo najgore plasiranje laži i dobijanje medijskog prostora na račun porodice Dodik. "Sada se vidi da je istina na našoj strani", navela je Dodikova i dodala da gradonačelnik ne radi svoj posao, nego pokušava da se lično obračunava s njima preko restorana "Agape".


"Restoran 'Agape' ima dio na terasi koji nije legalizovan, ali postoji sva dokumentacija koja se može legalizovati jer je izgrađen prije 2018. godine", rekao je nedavno medijima Stanivuković.


Podsjećamo, Zakonom o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata Republike Srpske svi objekti koji su izgrađeni prije 2018. godine mogu se naknadno legalizovati.


"Nakon što se ovo uradi, restoran 'Agape' više neće biti sporan", naveo je nedavno Stanivuković.


Podsjećamo, početkom juna Stanivuković je izjavio da je izdao rješenje o rušenju restorana "Agape".


"Bašta ovog restorana ima upotrebnu dozvolu, ali da budu suncobrani, eventualno stolovi i stolice, a ne tende, betonirani šankovi i čitav jedan dio nadograđen gdje bude skladište. Inspekcija je došla i sve pregledala a da je niko ne može podmititi", kazao je tada Stanivuković.


Takođe, nedavno je Stanivuković, osvrćući se na restoran "Kajak", koji je u vlasništvu porodice kotroverznog biznismena Mila Radišića, rekao da se taj objekat ne može legalizovati jer su prošli rokovi za to.Izvor: Nezavisne