Afera „bageri“ se nastavlja: Stanivukovićevi bageristi nemaju ni položen vozački ispit


Goran Kos je podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, Dragana Babića, šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno i teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Gradske uprave Banjaluka, Branislava Porsena i Zorana Jovanovića.Krivična prijava je podnesena, jer postoji sumnja da su izvršili krivično djelo „zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja“ iz člana 315. stava 1. Krivičnog zakona Republike Srpske, kao i krivično djelo „nesavjesnog rada u službi“.


Branislav Prosen i Zoran Jovanović su izvršili krivično djelo „stvaranje opasnosti nepropisanim izvođenjem građevinskih radova“ iz člana 402.stava 1. KZ RS, kao i djelo „ugrožavanja javnog saobraćaja“ iz člana 402. stava 1. KZ RS. Draško Stanivuković je izvršio krivično djelo „zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja“, kao i krivično djelo „nesavjesnog rada u službi iz člana 322.stava 1. KZ RS.


Goran Kos, podnosilac prijave ističe kako je Babić, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno i teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Gradske uprave Banjaluka, naredio da se iz voznog parka na Rakovačkim Barama izvezu dva bagera, na parking preko puta ugostiteljskog objekta „Kajak“ i da prevoz istih izvrše Jovanović i Prosen, koji nemaju niti vozačke dozvole, niti dozvole za upravljanje navedenim mašinama.


Kako tvrdi Kos, Jovanović i Prosen dobili su novačanu naknadu u iznosu od 300 KM.


Takođe, Kos ističe kako postoji fotodokumentacija prijavljenih lica sa rovokopačima, a oni se i dalje nalaze u naselju Borik, preko puta ugostiteljskog objekta “Kajak“, Ul.Save Kovačevića br.44.


Da su rovokopači vlasništvo Grada Banja Luka, može se vidjeti u Rješenju UIO od 21.2.2018.godine, kojima su ove mašine oslobođene PDV-a.Mašine, koje je gradonačelnik koristio za izvođenje svoje teatralne tačke, su oslobođene plaćanja carinskih dadžbina , jer se mogu koristiti samo za potrebe Civilne zaštite, a ovim potezom, Stanivuković je prekršio Zakon o carinskoj politici.Zbog kršenja ovog zakona, gradonačelnik će morati platiti i carinu i pdv što predstavlja samo dodatni trošak za građane Banjaluke, a sve u svrhu političke borbe i provokacije.

Borac za pravo i pravdu još jednom prekršio zakon, dovodeći u opasnost i građane.