top of page

Ada u nikad većoj DIVLJOJ deponiji; Zahtijevaju od nadležnih hitno rješenje

Mještani u naselju Ada, tačnije u Ulici Petog prigradskog puta nalaze se u velikom problemu, koji ih prati već unazad godinu dana. Naime, jedan od mještana koji živi u pomenutoj ulici napravio je divlju deponiju koja je postala opasna i ugrožava život susjeda. Na fotografijama koje izgledaju pomalo i jezivo, vide se hrpe smeća koje se talože, stari namještaj koji je nabacan, a odnedavno se počeo širiti smrad životinjskog otpada.



„Ne znam kako da opišem stanje u našoj ulici, on svaki dan dovlači sve više smeća, čak je i neke kontejnere dovukao. Na fotografijama je to nemoguće dočarati. U ulici imamo i male bebe i bolesne ljude, ali i onim najzdravijima ovo predstavlja ozbiljnu prijetnju za zdravlje“, priča ljutito jedna od mještanki banjalučkog naselja.


Očajni mještani ističu kako su nadležni upoznati sa ovom situacijom, izlazili su na teren, uslikali problem i sve je ostalo na tome. Kako spasa nigdje nisu pronašli, jer nadležne očito ovakvo stanje ne zabrinjava, preuzeli su stvar u svoje ruke i obratili se na adresu našeg portala, ne bi li njihovoj muci došao kraj.



„Zahtijevamo od gradonačelnika da nam što prije riješi ovu divlju deponiju, mi ovako ne možemo živjeti, bićemo primorani da poduzimamo konkretnije mjere“, navode mještani Ade.




bottom of page