Aćimović: Građanima od danas dostupna i "Modernina" vakcina

Epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske Jela Aćimović istakla je da je građanima od danas dostupna i "moderna" vakcina protiv virusa korona.Aćimovićeva je objasnila da je to šesta vakcina koja je dostupna građanima u Srpskoj, te da je riječ o visoko efikasnom preparatu napravljenom na mehanizmu informacione er-en-ka.


"Vakcina će pod danas biti distribuisana u zdravstvene ustanove, a svi koji žele da se prvom i drugom dozom ove vakcine vakcinišu u Institutu za javno zdravstvo treba da se jave na broj telefona 065/241-043", rekla je Aćimovićeva novinarima u Banjaluci.


Ona je naglasila da je vakcinacija najbolje sredstvo za borbu protiv virusa korona i najefikasniji način zaštite građana.


"Svi ćemo prije ili kasnije doći u kontakt sa virusom korona. Naše je da izaberemo da li ćemo pri tom susretu biti potpuno nespremni ili ćemo uraditi maksimalno da se zaštitimo, a to znači da se vakcinišemo", navela je Aćimovićeva.


Prema njenim riječima, Republika Srpska, BiH i region treba da se ugledaju na skandinavske zemlje koje su ostvarile visok obuhvat vakcinacijom, zahvaljujući čemu su se vratili normalnom životu.