top of page

30 000KM za javnu govornicu koja danas predstavlja opasnost za djecu

Javna govornica u centru Banjaluke prvobitno namijenjena građanima koji imaju nešto da kažu, sada služi najmlađima za igru i bezglavo pentranje. Ovaj projekat je Grada koštao oko 30.000 maraka, a danas govornicu u obliku megafona mnogi roditelji bi da uklone s ovog mjesta. Razlozi su i više nego opravdani.




„Govornica predstavlja pravu opasnost za našu djecu. Tebalo je da stoji neko upozorenje da se djeca ne penju ali nadležni očigledno nisu razmišljali o tome. Iz straha da se moje dijete ali i tuđe ne ozlijedi ili dožive neugodno iskustvo, pozivam gradonačelnika da govornicu što prije ukloni. Ne želimo da ova govornica postane mjesto za nesreće“, rekla je jedna Banjalučanka koja je fotografiju poslala na adresu našeg portala.


Podsjećamo, javna govornica u obliku megafona postavljena je prošle godine, a gradonačelnik Draško Stanivuković je tada rekao kako je svrha ove govornice izražavanje slobode govora u ovom gradu. Do danas, s ove govornice obraćao se nekoliko puta samo gradonačalenik, a danas se na njoj pentraju i igraju djeca.



Govornicu su izradili domaći umjetnici iz ovog grada, a projekat je koštao oko 30.000 maraka.

bottom of page