top of page

14. međunarodni turnir Điju-đicu kluba Minotaur okupio više od 300 takmičara

U Điju-đicu klubu Minotaur prezadovoljni su odzivom na turnir, koji je okupio više od 300 takmičara iz cijele BiH i regiona. Svi šampioni u svojim težinskim kategorijama sjatili se danas u banjalučki hram sporta, a na tatamiju je sve prštalo od bespoštedne borbe i neizvjesnih duela. Trener domaćeg tima Milan Savičić kaže da turnir raste iz godine u godinu.


"Organizacijski ovo je možda bio i najteži turnir do sada, zbog cijele situacije iz koje smo svi izašli zbog virusa korona. Turnir je veoma jak, došlo je dosta dobrih takmičara i nadamo se da ćemo ovako nastaviti i u narednim godinama", rekao je Savičić.

Da u Banjaluci imaju sve što im je potrebno potvrdili su i sami učesnici. Takmičari iz Istočnog Sarajeva već sedam godina se rado odazivaju I dolaze da provjere trenutnu formu.

"Uvijek se rado vraćamo u Banjaluku. Ovdje možemo da vidimo u kakvoj smo formi i organizacija je, kao i uvijek, na najvišem nivou", rekao je trener Điju-đicu kluba "Slavija" Danijel Blažić.

Sam turnir bio je posebno važan za mlađe starosne kategorije, s obzirom da ih u narednom period očekuju evropska i svjetska prvenstva. Domaćini turnira nadaju se nastavku tradicije i naredne godine kada će ponovo ugostiti najbolje takmičare iz BiH I regiona.

bottom of page