top of page

1. septembar, rupe u knjigama i rupe na putu


Ukoliko vas zanima kako je to gradonačelnik Draško Stanivuković đacima čestitao početak nove školske godine, prošetajte Banjalukom, a nakon šetnje prelistajte neki od udžbenika koje je gradonačelnik donirao đacima. Rupe na putu, rupe u udžbenicima, neispravni semafori i neuređene ulice od gradonačelnika za banjalučke đake.Stanje u gradu nikada nije bilo gore, a đaci će morati preskakati rupe na putu do škole i zaobilaziti hrpe smeća kako bi došli do škole.


„Očuvane“ udžbenike koje je gradonačelnik uručio đacima su i ne tako očuvani kako su potvrdili roditelji koji su preuzeli nepotpune komplete udžbenika. Đaci danas zvanično kreću u školu sa polupraznim školskim torbama jer preostale udžbenike ni danas nisu dobili.


Pored mnogobrojnh propusta rukovodstva Grada, đaci u banjalučkim školama će se igrati na gradilištima umjesto na igralištima jer je gradonačelnik tek nedavno krenuo u rekonstrukciju i uređenje dječijih igrališta. Umjesto za vrijeme ljetne pauze Stanivuković je odlučio da igrališta uređuje tokom nastave, a đaci će se morati snaći za igru.


Podsjećamo, odlukom gradonačelnika Stanivukovića veliki broj kontejnera u gradu je uklonjen, a oni preostali nisu dovoljni za uredno odlaganje otpada. Osim što su mjesta za odlaganje otpada pretrpana, nadležni ne odvoze smeće na vrijeme te se na taj način u gradu stvara sve veći broj deponija.


Saobraćajni znakovi poput semafora na velikom broju raskrsnica ne rade čime je bezbijednost đaka ozbiljno ugrožena. Dok gradonačelnik šalje licemjerne čestitke đacima i obilazi škole u gradu kako bi im poželio srećan početak nove školske godine, ništa kao prvi čovjek grada u proteklom periodu nije uradio kako bi im olakšao školske dane.


bottom of page