top of page

Žrtve Stanivukovićevih obećanja: Legalizacija izbjegličkih kuća samo predizborni trik




Šta je sve obećao, možda nije ni čudo da mnogo toga zaboravi. Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, medijske najave nije sprovodio u djela, neke nije ni pokušao, a za druge mu je bila kriva skupštinska većina.


Ipak, jednostavan posao kako je govorio u predizbornoj kampanji, a tiče se stanovnika izbjegličkih kuća u Šargovcu, Stanivuković ni nakon šest mjeseci u fotelji gradonačelnika nije riješio.


"Druge vlade su sagradile ono što naša nije. Sad je samo ostalo da to što su drugi uložili novac, ovaj Grad, ova Gradska uprava (Igor Radojičić) prepiše i da na otkup ovim ljudima da se jednom za svagda probude u svojim kućama i kažu ovo je naš krov nad glavom", rekao je 8. avgusta prošle godine Draško Stanivuković pred mještanima ovog mjesta.


Namjeru da riješi ovaj problem potvrdio je istog tog dana 2020. godine kao narodni poslanik i kandidat za gradonačelnika Banjaluke.


"Kad dođe dan da mi odlučujemo, onda je na nama odgovornost. Kada mi pobijedimo, onda ćemo mi biti ti koji zvanično možemo da riješimo, bez bilo koga da pitamo, da molimo itd. Danas je ovakva pozicija, a već za četiri mjeseca može biti drugačija", rekao je Stanivuković početkom avgusta 2020. godine mještanima Šargovca.


Od tog obećanja do danas prošlo je 10 mjeseci, a od njegovog sjedanja u fotelju i kako je sam rekao trenutka kada zvanično može da riješi, prošlo je šest mjeseci, a da se problem mještana u ovom izbjegličkom naselju nije ni spomenuo u Skupštini grada.


Dok je prozivao Gradsku upravu za vrijeme Igora Radojičića, Stanivuković nije znao da je problem legalizacije izrodio PDP, njegova matična stranka.


Mještanima Drakulićke ulice, prvo je tada predsjednik PDP-a Mladen Ivanić dodijelio kuće na tuđoj zemlji i bez ijednog dokumenta, da bi sada PDP-ov gradonačelnik Draško Stanivuković obećao legalizaciju, od koje ipak nema ništa.

bottom of page