top of page

Šeranić: Republika Srpska ima vakcine zahvaljujući predanom radu, značajno ubrzanje vakcinacije

Republika Srpska će za nekoliko dana imati na raspolaganju više od 150.000 doza vakcina protiv virusa korona, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Šeranić je nakon što je bio na dočeku od 80.000 kineske vakcine Sinofarm u Banjaluci rekao da će broj vakcina do kraja maja, najvjerovatnije, preći 200.000.


- Značajno ćemo ubrzati samu vakcinaciju - rekao je Šeranić i dodao da će time zaštiti stanovništvo i kontrolisati epidemiju, te se vratiti normalnom životu.


Šeranić je rekao da je Republika Srpska ove vakcine nabavila kroz aktivnosti koje je vodila proteklih četiri do pet mjeseci.


- Svako ko misli da je ovo lagan posao, vara se - naveo je Šeranić.


On je istakao da za 15-ak dana stiže i druga doza i zahvalio Ambasadi Kine u BiH i kompaniji "Sinofarm" za saradnju i podršku, ali i kompaniji BGI koja je donirala 5.000 pi-si-ar testova koje će koristiti u Srpskoj.


Što se tiče vakcine Sputnjik, rekao je da je oko 75.000 doza stiglo u Srpsku, te da postoji najava da će u narednom periodu imati i novih do 100.000 doza.


- Očekujem da se ubrza način isporuke tako da će građani imati mogućnost da i tu vakcinu koriste u Republici Srpskoj - zaključio je Šeranić.

bottom of page