top of page

Đajić: Srbija je uvijek uz nas i to nam puno znači (Video)

,,Gledamo u Srbiju i predsjednika Aleksandra Vučića. Nema opštine kojoj Vlada Srbije i predsjednik Aleksandar Vučić nisu pomogli'', istakao je Vlado Đajić, generalni direktor UKC-a Srpske, gostujući u Jutarnjem programu Prve televizije.




Danas je u Srbiji svečano otvoren novi Klinički centar Srbije opremljen najsavremenijom opremom, a tim povodom Vlado Đajić je čestitao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru zdravlja Srbije Zlatiboru Lončaru, direktoru KC Srbije prof. dr Miliki Ašaninu i svim građanima Srbije na otvaranju reprezentativne zdravstvene ustanove koja će biti najbolja, ne samo u Srbiji, već i u regionu.


Đajić je ovom prilikom rekao da je saradnja između Srbije i Republike Srpske u oblasti zdravstva izvanredna i izrazio zahvalnost za sve što Republika Srbija radi za stanovnike Republike Srpske.


,,Ljekari Srbije nikada nisu pravili razliku između naših i njihovih pacijenata. Bitna činjenica je da je Srbija još tokom rata zbrinjavala ranjenike iz Republike Srpske, a ta saradnja se nastavlja i u miru i ona je dvosmjerna jer stručnjaci iz Srbije dolaze u Republiku Srpsku, liječe naše pacijente i edukuju naše ljekare, a naši ljekari odlaze na specijalizacije u Srbiju. I sam sam u Srbiji specijalizirao i odbranio doktorsku disertaciju. Srbija je uvijek pružala pomoć našem zdravstvenom sistemu. Srbija je donirala Republici Srpskoj 15 sanitetskih vozila. U svemu su nam pomagali. Od respiratora, zaštitne opreme i lijekova. To nam mnogo znači i hvala predsjedniku Aleksandru Vučiću'', rekao je Đajić.


Istakao je da je Klinički centar Republike Srpske opremljen najsavremenijom opremom te da je ponosan na dobar kadar. Najavio je i otvaranje kardiohirurhije te kako očekuje i pomoć stručnjaka iz Srbije prilikom otvaranja centra za kardiohirurgiju.


Đajić je najavio i sutrašnji sastanak sa rukovodstvom Srbije povodom manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ te istekao da su to lijepi susreti i razmjena mišljenja između rukovodstva Srbije i Srpske.





bottom of page