top of page

„Čisto lice grada“, a šta je sa obrazom?

Da manipulacije i bezobrazluk koje gradonačelnik Draško Stanivuković svakodnevno plasira u javnost nemaju granica, dokaz je i njegov zadnji sramni potez. Naime, Stanivuković je pokrenuo veliku akciju uređenja i čišćenja grada i to ni manje ni više nego uz „podršku“ sugrađana. Evidentno je da gradonačelnik ne bira sredstva da dođe do cilja, koji je očigledno zgrozio većinu stanovnika.



Za nešto što je tradicija već unazad 20 i kusur godina i što se podrazumijeva kao primarna stvar koja je u nadležnosti gradske administracije, prvi čovjek grada koristi kao samopromociju u lične svrhe.


Ako uzmemo u obzir da je u poslednje vrijeme infrastruktura kao i zagađenost Banjaluke na veoma lošem nivou, od udarnih rupa u svim naseljenim dijelovima grada, do divljih deponija koje ugrožavaju zdravstvenu bezbjednost građana, dolazimo do zaključka da nadležni apsolutno ništa nisu radili po tom pitanju, pa sada svoje propuste „maskiraju“ smiješnom najavom akcije čišćenja.


Ovakav potez naišao je na oštre osude od strane građana koji su izrevoltirani Stanivukovićevom odlukom. Pitaju se da li je uredu da gradonačelnik promoviše svoju dužnost i obavezu koja ga sljeduje kao nekog ko treba da stoji ispred građana i olakša im osnovne životne uslove, a ne da ih iskorištava kao vid marketinga.


Negodovanje i ogorčenost izrazili su i korisnici društvenih mreža, a ovo su samo neki od njih.





bottom of page